| cosα | 1 | ||
+ tgα = − | |||
| sinα−1 | cosα |
z góry
wielkie dzięki.
| cosa | cosa | sina | cos2a+sina(sina−1) | |||||
L= | +tga= | + | = | = | ||||
| sina−1 | sina−1 | cosa | cosa(sina−1) |
| 1−sina | −(sina−1) | −1 | 1 | |||||
= | = | = | =− | |||||
| cosa(sina−1) | cosa(sina−1) | cosa | cosa |
| cosx | cosx | sinx | |||
+ tgx = | + | ||||
| sinx − 1 | sinx − 1 | cosx |
| cos2x + sinx(sinx − 1) | ||
= | ||
| cosx(sinx − 1) |
| cos2x + sin2x − sinx | 1 − sinx | |||
= | = | = ... | ||
| cosx(sinx − 1) | cosx(sinx −1) |
O kurcze, to było nieświadome
| cosa | sina | ||
+ | = | ||
| sina−1 | cosa |
| cos2a | sin2a−sina | cos2a+sin2a−sina | ||||
= | + | = | ||||
| (sina−1)cosa | cos (sina−) | sinacosa−cosa |
| −(sina−1) | −1 | |||
Jedynka! = | = | |||
| (sin−1)cos | cosa |