duzo zadan
szyszka: 1. punkt P(3k,1) nalezy do wykresu funkcji f(x)=−2x+4 dla:
a.k=3
b.k=12
c.k=−3
d.k=−18
21 lis 20:06
21 lis 20:07
szyszka: strona juz stala sie popularna

funkcja f(x)=(5−m)x+2 jest rosnaca dla
a.m>−5
b.m<−5
c.m<5
d.m>5
21 lis 20:16
Tragos: kiedy funkcja liniowa jest rosnąca?
21 lis 20:17
think: szyszka dla jakiego współczynnika kierunkowego funkcja liniowa jest rosnąca?
21 lis 20:17
szyszka: a musi byc dodatnie;>
21 lis 20:19
Tragos: w twoim przypadku a to jest 5 − m
5 − m > 0
m < 5
21 lis 20:20