matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz na jaką wysokość sięgnęła woda w szerszej meznurce.
Netka18:
Do menzurki o średnicy 4 cm nalano wody do wysokości 9 cm.Następnie wodę przelano do menzurki o średnicy 6 cm.
21 lis 20:05
voltage:
V
m
=16π*9 V
d
=36π*h V
m
=V
d
h=?
21 lis 20:08