matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mam prośbe
dyrydyd:
Nie wiem co dalej prosze o pomoc
(3
1
8
+ 3
1
6
) * 27
=
(3
1
4
+ 3
1
2
) * 9
(3
1
8
+ 3
1
6
) * 3
3
=
=
(3
1
4
+ 3
1
2
) * 3
2
21 lis 19:53
dero2005:
3
21
+ 3
19
3
14
(3
7
+3
5
)
=
=
=
3
16
+ 3
14
3
14
(3
2
+1)
3
5
(3
2
+1)
=
= 3
5
(3
2
+1)
21 lis 20:53
REx:
(3
18
+3
16
)*3
3
3
16
*(3
2
+1)*3
3
=
=
(3
14
+3
12
)*3
2
3
12
*(3
2
+1)*3
2
skracamy (3
2
+1)
3
19
=
=3
5
3
14
21 lis 20:56