Basia: Sigma! Zajrzyj do TUX ! Na pozór proste a za diabła mi nie idzie
11 sty 18:15
adm: Basiu, a przypomnisz mi jak się coś takiego robiło, choćby króciutko? bo coś mi świta,
ale nie chcę głupot pisać...
11 sty 18:34
Basia:
próbowałam z wzorów na sumę i różnicę sinusów i cosinusów, ale mi nie wychodzi
innego pomysłu na razie nie mam
11 sty 18:38
adm: ok. właśnie też to do głowy przyszło...
11 sty 18:40
Basia:
pierwsze policzyłam, zaraz tam napiszę
11 sty 18:42
Basia: nieprawda, nie policzyłam, tylko mi się zdawało
11 sty 18:47
adm: a napiszesz tutaj jak próbowałaś? żeby TuXowi nadziei nie robić w jego poście?
11 sty 18:50
Basia:
nic tam nie wpisałam
zapisałam cos36 - cos72 = 2sin54sin18
54 to 3*18 próbowałam z tego, ale nic mi to nie dało, a zdawało mi się, że już bo się
pomyliłam ze znakami i wyszła mi 1 tryg. Niestety to był błąd
11 sty 18:57
Sigma: Witam!
niestety i mnie nie wychodzi!
Doproawdziłam do takiej postaci
4 *cos 36o *sin 18o *cos7o =
4* ( 1 - 2sin2 18o) *sin18o* cos 7o
i dalej "klopsss"
gdyby tak miało być! zakładam to wtedy
( 1 - 2sin218o) * sin 18o = 1/4
i popatrz teraz Basiu! ....... nijak nie wyjdzie!
11 sty 19:16
Basia:
na razie pasuję; kolację trzeba zrobić
tak samo mi wychodziło
11 sty 19:18
Sigma: Ja już po kolacji!

... Smacznego!
11 sty 19:20
Sigma: W tym pirwszym też tak jak u Ciebie
2 sin 54
o *sin 18
o ... i.....................
11 sty 19:22
Sigma:
Basiu! ... Orkiestra gra!... młodzi balują!
A My ?.....

.... sory!...
taka prawda!.. tyż prawda! i ..... prawda!
11 sty 19:35
Sigma:
Zobacz do "T uX" p. "b" znowu cenne wskazówki podał
11 sty 22:40