układ równań
Dawid: Rozwiąż układ równań 3(x+5)−4(y+3)=2(x+y)
2x−5(3+y)=4(2x+8) y mi wychodzi y=−
2941
coś mi nie pasuję taki y

? proszę pomóżcie

?
21 lis 19:06
Eta:
jeżeli dobrze napisałeś te równania ?
to taki y = −2941 jest ok
21 lis 19:14
Dawid: dziękuję.
21 lis 19:28
Dawid: x=−3−
17441 tak mi wyszło tz. −7
841 czy to jest dobrze

? jeszcze raz proszę jak
można o sprawdzenie

?
21 lis 19:40
Dawid: przepraszam to będzie −7
1041 albo znowu się pomyliłem

?
21 lis 19:43
Eta:
ok
21 lis 19:46
Eta:
x= −71041
21 lis 19:46
Dawid: Bardzo dziękuję.
21 lis 19:49