Ktoś mi pomoże?
Wiola: Ktoś mi pomoże?
Oblicz 8 % liczby a oraz b, gdy:
a =(√5 +3)(√5 − 3) − 3 −1,
b= 3 0 *3 1 − 1/3 √81 + 5 1/3
Ja liczyłam i mój wynik to: a=4 1/3 a b= 5 1/3 gorzej z procentami zamieniłam na dziesiętne i
liczyłam kalkulatorem i w ten sposób otrzymałam: 8% z a: 0,34 emotka i 8% z b= 0,42? czy to
jest dobrze?
21 lis 19:05
M4ciek:
Policz a i b . Zapisz to normalnie.Kliknij po wiecej przykladow jak nie wiesz jak cos zapisac.
21 lis 19:14
Wiola: policzyłam to już dzięki za pomoc
22 lis 17:52