wykresy
arigatou: sporzadz wykres funkcji f(x)=(1−x)√x2+2x+1
okresl liczbe rozwiazan rownania (1−x)√x2+2x+1=m w zaleznosci od wartosci m. naszkicuj
wykres funkcji y=g(m) przyporzadkowujacej liczbie m∊R liczbe rozwiazan danego rownania.
Ma ktoś jakiś pomysł?
21 lis 19:02
Grześ: Najpierw narysuj ten wykres, czyli:
f(x)=(1−x)
√x2+2x+1=(1−x)
√(x+1)2=(1−x)Ix+1I
A potem przesuwaj funkcję f(x)=m równolegle i sprawdzaj liczbe rozwiązań
21 lis 19:32
Luk18: ja mam bardzo podobne zadanie i też właśnie szukam. ale jak narysować to (1−x)/x+1/ (gdzie tu
jest wartość bezwzględna tak nawiasem?)
21 lis 20:19
Luk18: błagam o jak najszybszą odpowiedź
21 lis 20:20