potrzebne mi rozwiazanie z obliczeniami :)
aga: wykres funkcji LINIOWEJ j y=3x+2 przecina osie układu współrzednych w punkcie
B (2, 0)
21 lis 18:39
Eta:
y= ax+b
y= 3x +2 to: a= 3 , b= 2
punkty przecięcia:
z osią OY : P( 0,b)
z osią OX : M( −ba, 0)
odp; C)
21 lis 18:46
aga: przez punkty P(−2,5) i Q(2,3) PRZECHODZI PROSTA DANA WZOREM
A y= −
12x+4
B y=−2x+4
C y=3x−2
21 lis 18:54
Eta:
1 sposób
P( x
P, y
P) Q( x
Q, y
Q)
ponieważ x
P ≠ x
Q
to wsp. kierunkowy prostej PQ jest:
| | yP−yQ | | 5 −3 | | 2 | | 1 | |
aPQ= |
| = |
| = |
| = − |
|
|
| | xP−xQ | | −2−2 | | −4 | | 2 | |
| | 1 | |
zatem odp: A) bo wsp. kierunkowy prostej y= − |
| x +4 jest a= −12
|
| | 2 | |
2 sposób
podstawiaj za x= −2 i y= 5 i x= 2 i y=3
to równanie, które będzie spełnione przez współrzędne obydwu punktów
będzie równaniem prostej PQ
| | 1 | |
dla A) mamy 5= − |
| *(−2) +4 => 5= 5 ... ok
|
| | 2 | |
| | 1 | |
3= − |
| *2 +4 => 3= 3 ... ok
|
| | 2 | |
zatem odp: A) jest ok pr. PQ : y= −
12x +4
21 lis 19:05
aga: wykresem funkcji sa prostymi równoległymi gdy
f(x)=4x+2m q(x)=(−3m+1)x+5 dla m;
A m=1
B m=3
C m=2
D m=−1
21 lis 19:09
Eta:
jeżeli proste k : y= a1x+b1 i p: y= a2x+b2 są równoległe
to: a1= a2
zatem: −3m+1= 4 => m=..........
odp: D)
21 lis 19:18
aga: a mozesz napisac dokładnnie jak trzeba to zrobic?do konca
21 lis 19:20
Eta:
musisz wrócić do szkoły podstawowej ( do czwartej klasy )
i nauczyć się rozwiazywać takich banalnych równań
Myślę,że jednak sama potrafisz, tylko z lenistwa czekasz na gotowca
Powodzenia
21 lis 19:26
aga: brak mi czasu na to mam tych zadan tyle ze robie nie jedno i nie chce mi sie wszystkiego liczyc
a lenia nie mam
21 lis 19:28