Pomocy
Wiola: Oblicz 8 % liczby a oraz b, gdy: a =(√5 +3)(√5 − 3) − 3 −1, b= 3 0 *3 1 − 1/3 √81 + 5 1/3 Ja
liczyłam i mój wynik to: a= − 4 1/3 ? ( nie wiem czy dobrze dodałam −4 − 1/3= −4 1/3 czy 4
1/3?)a b= 5 1/3 gorzej z procentami zamieniłam na dziesiętne i liczyłam kalkulatorem i w ten
sposób otrzymałam: 8% z a: 0,34 i 8% z b= 0,42? czy to jest dobrze?
21 lis 18:18
Basia:
a = 5−9−3−1= −8
b = 930−93+513 = 93213
chyba, że źle napisałaś dane
21 lis 18:40
Wiola: żle napisałam sorki
a =(√5 +3)(√5 − 3) − 3 −1, b= 3 0 *3 1 − 1/3 √81 + 5 1/3
potem z tego obliczyć 8 % z a i b
Mi wyszło a= −41/3 ( −4 − 1/3= −4 1/3 czy 4 1/3 ?)
b= 5 1/3
nie wiem jak z 8 % ?
21 lis 19:03