matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analityczna
ewa:
Równoległobok ABCD jest wyznaczony przez proste AB: 3x −5x+25=0, BC: y=0, AD: y= −5 oraz prostą p, do której należą punkty C i D=(0, −5). Wyznacz współrzędne punktu C oraz oblicz pole i obwód tego równoległoboku.
21 lis 16:07