matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
darla13:
x
3
+ 2x
2
+ x +2 = 0 Proszę o rozwiązanie
21 lis 15:08
Kejti:
x
3
+2x
2
+x+2=0 x
2
(x+2)+1(x+2)=0 (x
2
+1)(x+2)=0 x
2
+1=0 v x+2=0
21 lis 15:11
darla13:
dzięki !
21 lis 15:12