matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Iza:
Kamień rzucony pionowo do góry po upływie t sekund od chwili jest podrzucenia osiąga wysokość daną przez funkcje h(t) = 12t − 5t
2
. Znajdź jego prędkość dla t = 1 , t = 2
21 lis 14:46
Iza:
jest ktoś w stanie mi pomóc ?
21 lis 15:00