matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna pomocy
Andy:
pochodna x
t
g
(
x
)
(x
t
g
(
x
)
)` = (e
t
g
x
*
l
n
(
x
)
)`= e
t
g
x
*
l
n
(
x
)
*(tgx*lnx)`= e
t
g
x
*
l
n
(
x
)
*(
1
cos
2
x
*lnx+
1
x
*tgx) jest ok ? bo na kalkulatorze wychodzi inaczej.
21 lis 14:31
Andy:
.
21 lis 15:00