pomoc
ilak: g(x)= log4 sinx
znajdz zbiór wartosci g.
wiec :
sinx >0
x∊(2kπ,π+2kπ)
f(x) = sin x ,zbiór wartosci ∊<−1.1>
g(x)= log4 sin x −−−−?
co z tym zrobic?
21 lis 14:02
bardot: również chętnie bym się dowiedział
21 lis 14:10
Basia:
0<sinx≤1
log4sinx ≤ log41=0
natomiast przy sinx→0 log4sinx→ −∞
stąd
ZW = (−∞,0>
21 lis 14:12
ilak: jezeli chodzi Ci o polecenie:
to jest napisane w drugiej linijce:
"znajdz zbiór wartosc g"
21 lis 14:13
ilak: a to nie jest tak iz:
−1<sinx<1
21 lis 14:17
ilak: a nie sory, bo z załozenia sinx> 0 −− masz racje.
21 lis 14:19