ewa: Pole rombu jest równe 20cm do kwadratu.Wiedzac ze A=(1,1) ,C=(3,5),oblicz pole rombu
11 sty 16:50
Basia:
Pole jest już dane, czyli chyba coś innego trzeba obliczyć.
11 sty 16:53
ewa: sorki to ma byc nie pole tylko obwód
11 sty 17:01
ewa: ewa: sorki to ma byc nie pole tylko obwód
11 sty 17:03
Sigma: Pewnie długość boku?
policz dł.przekatnej AC
IACI= √ 4 + 16 = 2√5
długośc drugiej przekatnej ze wzoru na pole
P=(1/2)* e *f IACI= e = 2√5
√5 *f= 20
f= 4√5
a2 = ( √5)2 + (2√5)2
a2 = 5 + 20
a2 = 25
a = 5 cm
Jak masz policzyć obwód to tylko
Ob+ 4*a = 20 cm
11 sty 17:03
Sigma: Świetni jesteście!


My mamy wiedzieć " co autor chciał powiedzieć "
11 sty 17:04
ewa: Pomylić sie nie wolno.
11 sty 17:11
11 sty 17:14
ewa: Pole rombu jest równe 20cm do kwadratu.Wiedzac ze A=(1,1) ,C=(3,5),oblicz obwód rombu
11 sty 17:14
Sigma: No przecież Ci policzyłam!
Jak podważasz moją wiedze w takich "banałach" ?
To Twój problem ! ......
11 sty 17:33
Sigma: Ewa!
pole wynosi 20 cm2 a obwód 20 cm
a to zupełnie co innego!
wiec zad, poprawnie rozwiazane!
11 sty 17:34