Proszę o pomoc
Wiola: Liczba (5−7) − (−3 + 4) jest równa:
a. −3 b.−5 c. 1 d. 3 ?
nawiasy wszędzie takie kreski pionowe jak przy wartości bezwzględnej ale nie umiem niestety
tego zapisać tutaj i napisałam zwykłe

Ja obliczyłam to jak w zwykłych nawiasach i wyszło mi −3, czyli a? Czy to dobrze jest?
21 lis 13:16
Magda: wg mnie
|5−7| − |−3+4| = |−2| − |1| = 2−1 = 1
21 lis 13:30
beata.: nie bo nie ma wartości bezwzględnej z liczby ujemniej wtedy jest zwykła liczba czyli
|5−7|−|−3+4|=|−2|−1=2−1=1 odpowiedz C
21 lis 13:30
Daria: |x−2| ≥ 3
30 wrz 20:06
matyk: x ∊ (−∞,−1> ∪ (5,+∞)
30 wrz 20:09
matyk: powinno być <5,+
∞) − pomyłka
30 wrz 20:10
Kostek:
x−2≥3 lub x−2≤−3
x≥5 x≤−1
x∊(−∞,−1>suma<5,∞)
30 wrz 20:11
Daria: Dzieki wielkie
30 wrz 20:13
Daria: a jak to pokolei rozpisać? Bo musze miec dokładnie rozpisane
30 wrz 20:16