funkcje
tejk: pomozecie?
we wspolnym ukladzie wspolrzednych naszkicuj wykres jednomianu kwadratowego f oraz wykres
funkcji liniowej g; nastepnie na podstawie tych wykresow podaj zbior rozwiazan rownania
f(x)=g(x), jesli
a) f(x)=14x2, g(x)=1
21 lis 12:21
Mateusz: W czym problem

g(x)=1 rysujesz prostą o równaniu x = 1
a) robisz sobie tabelke bierzesz kilka punktów przynajmniej 5 bo to parabola będzie rysujesz i
odczytujesz rozwiązanie podanego równania
21 lis 12:24
m: no kurwa jest problem
20 paź 14:25