sliwi: oblicz dlugość promienia poisanego na trójkącie prostokatnym
długości boków ; 15cm , 20cm
z góry dzieki
11 sty 16:13
bezradna: 152+202=c2
225+400=c2
625=c2
c=25 lub -25( nie spełnia założenia,że długość odcinka musi być dodatnia)
promień okręgu opisanego na trójkacie prostokątnym jest równy połowie przeciwprostakątnej
czyli 1/2 c czyli 12,5
11 sty 16:26
sliwi: a 10 cm i 15 cm
11 sty 16:31
bezradna: nie rozumiem , czy to nowe zadanie?
11 sty 16:35
Sigma: Podobnie liczysz!
Powodzenia! policz i podaj co otrzymałaś!
Dasz radę ! i czegoś sie nauczysz!
11 sty 17:08