Może ktoś pomoże?
Wiola: do M4ciek
Wiola: √7 − 3 / √7 +3 − √7 +3/ √7 − 3 jest równe: a. 0 b. 6 √7 c. −6√7 d. 1 ? jak mam usunąć
niewymierność przy odejmowaniu przecież nie mogę zastosować (a+b)(a−b)=a2 − b 2?
21 lis 11:13
M4ciek: Dobra patrz ....
21 lis 11:13
Wiola: ?
21 lis 11:19
M4ciek:
| √7−3 | | √7+3 | | (√7−3)2−(√7+3)2 | |
| − |
| = |
| = |
| √7+3 | | √7−3 | | (√7+3)(√7−3) | |
| | (7−6√7+9)−(7+6√7+9) | | −12√7 | |
= |
| = |
| = 6√7 |
| | 7−9 | | −2 | |
21 lis 11:20
Wiola: Dziękuję Ci Maciek baaaardzo

Pozdrawiam
21 lis 11:30
M4ciek:
21 lis 11:31