matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
Bożena:
x + I2 − 3xI = 4
21 lis 10:26
studia:
trzeba było tak od razu. Rozważ przypadki 1. 2−3x≥ 0 v 2. x>2/3 x≤2/3 x+2−3x=4 x−2+3x=4 −2x=2 x=1,5 ok x=−1 ok. odp: x∊{−1; 1,5} zgadza się?
21 lis 10:30
Bożena:
dziękuję
21 lis 10:54