...
Ania: Kwadrat ma obwód 6cm. Narysuj ten kwadrat w skali 2:1.
21 lis 10:22
studia: 4a=6 ⇒ a=1,5
W skali 1:1 kwadrat miałby bok 1,5[j]
W skali 2:1 kwadrat będzie miał bok 2*1,5=3[j]
już wiesz jak?
21 lis 10:24
Karolina: A mogłbyś zrobić też rysunek
21 lis 10:30
studia:
21 lis 10:32
studia: nie "mógłbyś" tylko mogłAbyś
21 lis 10:32
Harrith : Narysuj prostokat wiedzac ze jeden z bokow ma dlugosc 5 cm a drugi o 20% dluzszy. Oblicz obwod
tego prostokata. Jaki obwod mialby ten prostokat narysowany w skali 3:1?
20 lis 18:25