Wylicz pierwiastki
Magda: Wylicz pierwiastki a3−3a+2
21 lis 01:49
Jack:
widać, że a=1 jest pierwiastkiem. Skorzystaj z tw. Bezouta i podziel wyrażenie przez (x−1)
(albo odpowiednio pogrupuj: a3−3a+2=a3−a−2a+2)
21 lis 01:59
Magda: nie znam tw Bezouta, ale potrzebne mi to do macierzy gdzie będzie tam trzeba rozpatrywać
przpyadki kiedy a=1 i kiedy a=−2 także nie wiem skąd te liczby się wzięły
21 lis 02:12
Magda: mogłabym prosić o rozwiązanie do końca

?
21 lis 02:15
Magda: może ktoś mi to rozwiązać do końca proszę bo potem podtrzebne mi to do macierzy.
w odp a= 1 i a=−2 a te −2 to nie wiem skąd się wzięlo
21 lis 21:13
Magda: HALO POMOŻE MI KTOŚ
21 lis 21:22
22 lis 02:36