Oblicz pole równoległoboku
Marlena: wierzchołkami równoległoboku są punkty K=(−1;3),L=(2;−6),M=(2;0),N=(−1;3).
Oblicz pole równoległoboku KLMN
20 lis 22:56
Eta:
popraw dane

przy takich danych ,....... KLMN nie jest równoległobokiem
widzisz,że punkty K i N ( pokrywają się )
20 lis 23:04
Marlena: Marlena: wierzchołkami równoległoboku są punkty K=(−1;−3),L=(2;−6),M=(2;0),N=(−1;3). Oblicz
pole równoległoboku KLMN
20 lis 23:06
Marlena: Proszę o pomoc
20 lis 23:29
Eta:

tego typu zad. rozwiazuje sią najprościej , korzystając z wektorów
pole równoległoboku równe jest bezwzględnej wartości
wyznacznika (d) pary wektorów zaczepionych w jednym punkcie
→ →
P= | d( KL, KN) |
→
KL = [x
L−x
K, y
L −y
K] = [3, −3]
→
KN=[x
N− x
K, y
N−y
K] = [0, 6]
d= 3*6 −0*(−3) = 18
P= |18|=
18 [j2}
21 lis 00:39
marlena: 18 [j2} tego nie rozumie
21 lis 11:19
Godzio:
jednostek kwadratowych
21 lis 11:22
marlena: dzieki
21 lis 11:22