matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy:)
arigatou:
x+y
2
xy−y
2
Wiadomo, że
=
. Wyznacz wartosc wyrazenia
x−2y
3
2x
2
+2xy+3y
2
20 lis 22:38
arigatou:
help..
20 lis 23:05
arigatou:
y(x−y)
?
2x(x+y)+3y
2
20 lis 23:16
Bogdan:
3x + 3y = 2x − 4y ⇒ x = −7y Wstaw −7y w miejsce x.
20 lis 23:24