funkcje
Misia: Rozwiąż równanie
2x+1=2x+1
20 lis 22:19
Godzio:
2x + 1 = 2x + 1 ⇒ 2x + 1 = 2 * 2x ⇒ 2x = 1 ⇒ x = 0
20 lis 22:20
Misia: dziękuję.
Mam kolejne. Dane są fukcje g i h określone wzorami g(x)=ax+b oraz h(x)=bx+a. Wiadomo że fukcja
g(x) jest rosnąca a h(x) malejąca.
a) wyznacz współrzędne punktu przecięcia się wykresów tych funkcji
b) wyznacz liczy a i b wiedząc ze wykresy g i h są prostymi prostopadłymi a punkt ich
przecięcia leży na osi OX
20 lis 22:29
Misia: Godziu proszę cię o pomoc.
20 lis 22:30