help
o co chodzi ? ;/: Oblicz pochodna
x
2e
2xsincosx
Moglby nam to ktos rozpisac ale tak krok po kroku i wytlumaczyc jak przedszkolaczkowi ?
Walczymy z tym obliczeniem i wszystko jest dobrze do momentu obliczenia pochodnej sincosx i
dalej sie juz gubimy

Bedziemy wdzieczne za pomoc
pozdrawiaja dwie 'jeszcze' studentki
20 lis 21:48
Godzio: Pomogę i rozpisze łopatologicznie
20 lis 21:50
Godzio:
(x2*e2x*sincosx)' = (x2)' * e2xsincosx + x2 * (e2xsincosx)' =
2x * e2xsincosx + x2 * ( (e2x)' * sincosx + e2x*(sincosx)' ) =
2x * e2xsincosx + x2 * ( (e2x)' * sincosx + e2x*(sincosx)' ) =
2x * e2xsincosx + x2 * ( e2x * (2x)' * sincosx + e2x* cos(cosx) * (cosx)' ) =
2x * e2xsincosx + x2 * ( e2x * 2 * sincosx + e2x* cos(cosx) * −sinx ) =
e2x(2x * sincosx + 2x2 * sincosx − x2 *cos(cosx) * sinx ) =
20 lis 21:57
o co chodzi ? ;/: Jejuuu dziekujemyy

Od razu troche nam jasniej xD szkoda ze na wykladach i cwiczeniach nie
wiedza co to tlumaczenie lopatologiczne xD
Godzio niech Bog Ci wynagrodzi pomoc jaka ofiarjuesz bliznim w potrzebie ^^, z pewnoscia
jeszcze skorzystamy z Twojej zyczliwosci <cwaniaki> '_
pozdro
20 lis 22:32