matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość parametru (układ cramera)
jammek:
Dla jakich wartości parametru p∈R podany układ równań jest układem Cramera: px+3y+ pz=0 −px+2z=3 x+2y+pz= p
20 lis 21:23
Jack:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Układ_równań_liniowych#Metody_rozwi.C4.85zania_uk.C5.82adu_Cramera
det A≠0, gdzie A to macierz współczynników znajdujących się przy niewiadomych w układzie rownan.
21 lis 01:20