matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
katarzynaaa:
rozłóż na czynniki: a) x
3
-9x b)x
3
+3x
2
-x-3
11 sty 14:55
adm:
a) x(x
2
-9)=x(x+3)(x-3) b)grupowanie x
2
(x+3)-(x+3)=(x
2
-1)(x+3)=(x+1)(x-1)(x+3)
11 sty 15:28