matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Kasia:
Wyznacz zbiór wartości funkcji y = x
2
− 6x +11 Próbowałam to wyliczyć ale zły wynik mi wyszedł
pomoże ktoś?
20 lis 20:29
Kejti:
y=x
2
− 6x +11 Δ=36−44=−8
−b
6
p=
=
=3
2a
2
−Δ
8
q=
=
=2
4a
4
a>0 −> parabola z ramionami do góry Z
w
=<2;+
∞
)
20 lis 20:33
Kasia:
dzięki
20 lis 20:37