jak to zrobic ?
Anja: 12x < 54
20 lis 20:04
Marcin: | 1 | |
| ma nawias czy nie ?  |
| 2 | |
20 lis 20:12
Anja: a nawias ma znaczenie ?

no jest do potegi x wiec powinien byc nawias
20 lis 20:21
Marcin: jeśli nie ma nie zwróciłbym na to uwagi ale np:
122=0,5
ale już
(
12)
2=0,25
Więc chyba ma
20 lis 20:28
Anja: no to jest nawias

wiec jak to rozwiazac ?
20 lis 20:29
20 lis 20:34
Sylwia: mi sie wydaje ze po prostu x musi nalezec do liczb naturalnych i wiekszych od 0
20 lis 20:36
Marcin: Sylwia a x= 0,5 nie spełnia ?
20 lis 20:39