co dalej ?
ilak: sin
2 x −8sinxcosx +7cos
2 x = 0
sin
2 x− 4 *2sinxcosx + 7 (1−sin
2 x)=0
sin
2 x −4*2sinxcox+7−7sin
2x=0
co dalej z tym zrobic?

polecenie :rozwiąz
20 lis 19:24
Bogdan:
a2 − 8ab + 7b2 = 0 ⇒ a2 − ab − 7ab + 7b2 = 0 ⇒ a(a − b) − 7b(a − b) = 0
(a − b)(a − 7b) = 0
a = b lub a = 7b
20 lis 19:56
ilak: sinx= 7 cos x
kiedy to jest spełnione ?
20 lis 20:27
Bogdan:
sinx = 7cosx / : cosx ⇒ tgx = 7, wynik odczytaj z tablic
20 lis 20:45
MatematycznyBeret: Bogdan nie możesz podzielić tego równania przez cosx ponieważ cosx może być równy 0
5 gru 17:40