matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
katarzynaaa:
jak rozwiazac rownanie: x
3
-7x
2
-3x+21=0
11 sty 14:51
adm:
x
2
(x-7)-3(x-7)=0 (x
2
-3)(x-7)=0 (x+
√
3
)(x-
√
3
)(x-7)=0 x∈{-7,-
√
3
,
√
3
} zgadza się?
11 sty 15:34
adm:
pomyłka
x∈{-√3,√3,7}
11 sty 15:35