matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suriekcje
osh:
Sprawdzy czy podane funkcje sa suriekcjami: a) f : R −> <0,
∞
) , f(x)=x
2
1
b) f : (O,
∞
) −> (2,
∞
) , f(x)=x+
x
c) f : R −> (0,
∞
) , f(x)=2
x+3
20 lis 18:35
osh:
?
20 lis 20:08