?
Aga: suma n początkowych wyrazów ciągu arytm. wyraża się wzorem Sn= 5n+3n2/2 Pierwsze dwa wyrazy
tego ciągu są równe?
20 lis 17:51
Grześ: miałaś wszystko wyjaśnione a jeszcze raz piszesz.
Miałas podstawić w swoim temacie tylko wartości. Czego ty oczekujesz


Gotowych wyników
rachunkowych
20 lis 17:52
Aga: wlasnie tak, jak nie masz ochoty mi tego policzyć to nie wchodź na ten post!
20 lis 17:57
Godzio:
Nikt nie będzie tego liczyć, w tamtym poście jest wszystko co potrzebujesz. tyle na ten temat
20 lis 17:58
Kejti: To się nie doczekasz. Nikt za Ciebie tego nie zrobi. Może jeszcze mamy Ci to do zeszytu
przepisać, hm?
20 lis 17:58
Aga: jak nie umiem tego policzyc to pisze na forum... po to jest ta strona! Dzieki bardzo!
20 lis 18:03
Kejti: ta strona jest po to aby udzielić wskazówki, podpowiedzi, pomóc przy zadaniu, ale nie rozwiązać
go za kogoś. To zasadnicza różnica, robimy to z własnej nieprzymuszonej woli. a Ty uważasz, że
to nasz obowiązek? odrabianie za innych pracy domowej?
20 lis 18:06
Aga: ok.. juz nie komentuje tego...
20 lis 18:07
Godzio:
"nie rozwiązywać za kogoś"
Czasami jednak się to zdarza, ale przy tym zadaniu jest to zbędne
Podpowiem ...
| | 5 * 2 + 3 * 22 | |
S2 = |
| = ... |
| | 2 | |
| | 5 * 1 + 3 * 12 | |
a1 = S1 = |
| = ... |
| | 2 | |
20 lis 18:08
Grześ: I oto proszę państwa kultura osobista. Brak słów...
20 lis 18:11
Kejti: czyżby to do mnie?..
20 lis 18:13
madzia: juz zrobiłam...
20 lis 18:14
Grześ: niee, coś Ty, do autora tematu

Do Ciebie nigdy nic nie miałem
20 lis 18:14
Kejti: to dobrze

chociaż czasem mi hamulce puszczają..
20 lis 18:15
Godzio:
po cichu zmieniła nick
20 lis 18:17