matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Wierzba:
Wyznacz liczbę x
−
2
, jeśli wiadomo, że x=
16
1
/
4
+ 3
−
1
4
Wyszło mi, że x=
7
12
to znaczy, że x
−
2
= (
7
12
)
−
2
to x
−
2
=
144
49
Tak to ma jakoś być
? Z góry dzięki za pomoc
20 lis 17:49
Grześ:
Jest wszystko w jak najlepszym porządku
Pozdrawiam
20 lis 17:51