matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Aga:
suma n początkowych wyrazów ciągu arytm. wyraża się wzorem Sn= 5n+3n
2
/2 Pierwsze dwa wyrazy tego ciągu są równe?
20 lis 17:04
Kejti:
S
1
=a
1
5n+3n
2
tam jest
?
2
20 lis 17:05
Godzio:
a
1
= S
1
a
2
= S
2
− S
1
20 lis 17:06
Aga:
tak
20 lis 17:10