fizyka
Kasia: Nauczy mnie ktoś przekształcania wzorów

1.V=Vo+at t=?
20 lis 16:23
proszę o pomoc: od obu stron odejmuje się to wyrażenie przy którym nie ma szukanej wartości w tym przypadku Vo
otrzymujesz : V−Vo=Vo−Vo+at => V−Vo = at bo po prawej stronie Vo się skraca dzielisz teraz
obustronnie przez a i otrzymujesz:
V−Vo / a = t
20 lis 17:01
Kasia: a np.
P=FS S=?
20 lis 17:12
Kasia:
20 lis 17:21
Wojteq25: | | F | |
mnożysz obie strony przez S i otrzymujesz PS=F i teraz dzielisz przez P, otrzymujesz S= |
|
|
| | P | |
20 lis 17:23
ja tylko zartuje :D: 64 = 82 = (23)2 = 23*2 = 26
20 lis 17:27
ja tylko zartuje :D: 64 = 82 = (23)2 = 23*2 = 26 64 = 82 = (23)2 = 23*2 = 26
20 lis 17:28
ja tylko zartuje :D: XD Gruβ dich XD
20 lis 17:29