| 1−sinx | ||
lim→∞ | . Ma ktoś na to jakiś pomysł ? W odpowiedziach jest 0,5. | |
| cosx |
| π | ||
Błąd ! lim→ | . Sorki ![]() | |
| 2 |
| π | 1−sinx | |||
lim→ | ||||
| 2 | cos2x |
| 1 − sinx | 1 − sinx | |||
lim | = lim | = | ||
| 1 − sin2x | (1 − sinx)(1 + sinx) |
| 1 | 1 | 1 | ||||
lim | = | = | ||||
| 1 + sinx | 1 + 1 | 2 |
| 1−sinx | 1+sinx | 1−sin2x | |||
* | = | = | |||
| cos2x | 1+sinx | cos2x(1+sinx) |
| cos2x | 1 | |||
= | = | |||
| cos2x(1+sinx) | 1+sinx |
Już rozumiem
Godzio
Próbowałem zabłysnąć....