fizyka
kasia23: Fizyka
Ciało o masie 400g uzyskało przyspieszenie 250cm/s2.
Zakładając że Vo=0 oblicz
a) wartość siły działające na ciało
b) szybkość ciała po upływie 5 sekund ruchu
c)odcinek drogi przebytej w 5 sekundzie ruchu
d) drogę przebytą w czasie 5 sekund
POMOCY NIE RADZE SOBIE Z TYM
20 lis 14:57
sushi_ gg6397228:
F=a*m a i m dane
| | m | |
c) policz droga dla t=5 a= .... |
| |
| | s | |
S
1=...
potem dla t=4
S
2=...
S=S
1−S
2
20 lis 15:05
kasia23: sushi ja tego wogóle nie rozumiem, rozwiążesz do końca?prosze
20 lis 15:21
sushi_ gg6397228:
w czym problem−−> podstawic liczby do wzoru i wyliczyc 3 wielkosc
20 lis 15:24
kasia23: nie mam pojęcia co do czego a to mnie przeraża

ratunku
20 lis 17:43
kasia23: Ciało o masie 400g uzyskało przyspieszenie 250cm/s2.
Zakładając że Vo=0 oblicz
a) wartość siły działające na ciało
b) szybkość ciała po upływie 5 sekund ruchu
c)odcinek drogi przebytej w 5 sekundzie ruchu
d) drogę przebytą w czasie 5 sekund
POMOCY NIE RADZE SOBIE Z TYM
22 lis 07:38