matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
gosia:
przesuwając wykres funkcji y=x
2
o dwie jednostki w prawo otrzymujemy wykres funkcji o wzorze: a. y= x
2
+2 b. y=x
2
−2 c. y=(x+2)
2
d. y=(x−2)
2
20 lis 14:33
corn:
y=(x−2)
2
bo v=[2,0]
20 lis 14:35