algebra
Jan: (−0,027)2*(−3,5)2−1214*(−0,027)5
20 lis 13:28
Jan:
20 lis 13:39
Jan: Proszę pomóżcie mi
20 lis 13:50
Jan: Proszę
20 lis 14:05
sushi_ gg6397228:
| | 7 | | 7 | | 49 | |
(−3,5)2= |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
zatem
| | 1 | |
(−0,027)2*(−3,5)2−12 |
| *(−0,027)5 = (−0,027)2 * (−3,5)2 [ 1 − (−0,027)3]= |
| | 4 | |
| 27 | | 27 | | 49 | | 27 | | 27 | | 27 | |
| * |
| * |
| *( 1 + |
| * |
| * |
| )=... |
| 1000 | | 1000 | | 4 | | 100 | | 100 | | 100 | |
20 lis 14:06
Jan: 19683100 
?
20 lis 14:29
M4ciek: Nie
20 lis 14:31
sushi_ gg6397228:
liczba musi byc ponizej 1, a u Ciebie jest 19,683
20 lis 14:32
Jan: 0
20 lis 14:37
sushi_ gg6397228: przeciez nie pisalem, ze ma byc naturalna, bedzie ulamek mniejszy od 1
20 lis 14:38
M4ciek:
Wymnoz wszystko co masz w nawiasie i dodaj 1 , potem pomnoz to co poza nawiasem. A na koncu to
co przed nawiasem razy to co w srodku ....
20 lis 14:38
Jan: 0,00017580363525

?
20 lis 14:44
Jan:
20 lis 14:51
sushi_ gg6397228:
cyfra pojawi sie na trzecim miejscu po przecinki
0,008.......
20 lis 14:58