matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
longer:
.dana jest funkcja f(x)=x+1/x. Oblicz:f(-1),f(1),f(√2-1), f(√2+1),f(1/x)
11 sty 12:36
Basia:
to jest 1 f(x) = x + ----- x x + 1 czy f(x) = ------------ x odpowiedz bo szkoda czasu na liczenie z nieprawidłowego wzoru
11 sty 12:40
Basia:
no Longer chyba Ci to zadanie niepotrzebne
!
11 sty 19:09