matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Ania:
Bardzo proszę o pomoc
Do 500 g 35 % roztworu cukru dodano 200 g wody. Oblicz stężenie procentowe nowego roztworu.
20 lis 11:37
Kejti:
x
0,35=
500
x=...
x
C%=
500+200
C%=...
20 lis 11:41
Ania:
Dziękuje
20 lis 12:10
Kejti:
proszę
20 lis 12:14