matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Laur:
Pomóżcie proszę, jak wyznaczyć x z podanego wzoru: M=m+2log x/y
20 lis 09:42
AS:
M − m = 2logx/y
M − m
logx/y =
2
x/y = 10
(M−m)/2
x = y*10
(M−m)/2
20 lis 10:21
Laur:
wielkie dzięki AS
20 lis 10:40