wyznacz wartość funkcji
Paula: Wyznacz wartość funkcji f(x)= −x2−4x+1 dla x=3√2−2
19 lis 22:40
M4ciek:
f(x) = −x2 −4x + 1
f(3√2−2) = ...
19 lis 22:41
Paula: M4ciek możesz rozwiaz całość zebym sobie sprawdzila

Prosze
19 lis 22:45
M4ciek: To podaj wynik

?
19 lis 22:45
Paula: −15
19 lis 22:46
M4ciek: Mam inny
19 lis 22:48
M4ciek: Wklej sprawdzimy
19 lis 22:48
M4ciek:
Ja mam −13
19 lis 22:51
Paula: napisz Mi cale zadanie bedzie prosciej bo Ja i tak juz nad ta matemtyka palcze a maturka sie
zbiza
19 lis 22:53
M4ciek: Ok moge

A skad jestes

?
19 lis 22:54
M4ciek:
f(3√2−2) = −(3√2−2)2−4(3√2−2)+1 = −(18 −2*3√2*2 + 4) − 12√2 + 8 + 1 =
= − 22 + 9 = −13
19 lis 22:54
Paula: Z lublina
19 lis 22:57
Paula: dzieki wilekie

Mam jeszcze pare zadan, czekaj
19 lis 22:59
Paula: W trojkacie prostokatnym jedna przyprostokatna jest 4 razy wieksza od drugiej. Wykaz ne wsokosc
opuszczona na przeciwprostokatna dzieli ja na odcinki, z ktorych jeden jest 16 razy wiekszy od
drugiego. Noo i dzialaj

19 lis 23:05
Paula: Rob Macieju
19 lis 23:10