AniaM: Czy mógłby mi ktoś sprawdzić

Proszę pilnie.
Zadanie 221
Liczba b jest największą liczbą całkowitą, dla której najmniejsza wartość funkcji f(x) =
x
2 + bx + 2 jest większa od -3. Znajdź liczbę b.
Odpowiedź:
p = -b/2a
-b/2a > -3
-b/2a = -3/*2
-b = -6//(-1)
b = 6
f(x) = x
2 +6x +2
Czy to tak? bo nie wiem czy dobrze myślę..
11 sty 07:40
Mickej: no prawie tylko że ty zrobiłaś dla argumentu

wierzchołek p jest od argumentów
a wierzchołek q od wartości
11 sty 10:33
%3Cpre%3E%3Cb%3EAniaM%3A%3C%2Fb%3E%20Aha%20czyli%20p%20musz%C4%99%20zamieni%C4%87%20na%20q%20%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F2%2Fzeby.gif%22%3E%20dzi%C4%99ki%20bardzo%20%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F1%2Fwesoly.gif%22%3E%0A%3C%2Fpre%3E
11 sty 14:32
AniaM: Dzięki za pomoc
11 sty 14:33