Z fizyki ...
Ada: Zadanie z fizyki.Proszę o pomoc.W ruchu jednostajnie przyspieszonym bez szybkości początkowej
przyspieszenie ciała wynosi 4m/s2. oblicz odcinek drogi przebyty w trzeciej sekundzie ruchu.
19 lis 20:09
Ada: jak to zrobić pomocy
19 lis 20:17
19 lis 20:17
sushi_ gg6397228:
w trzeciej sekundzie ( czyli policzyc droga dla trzech sekund potem odjac droga dla dwoch
sekund)
19 lis 20:19
Ada: nierozumiem....
19 lis 20:23
Ada: proszę o podstawienie do wzoru
19 lis 20:24
sushi_ gg6397228:
a=4, t=3
potem a=4, t=2
i odejmujemy
19 lis 20:25
Ada: i co pózniej a=4 a t= 2 i co dalej

dobrze
19 lis 20:27
sushi_ gg6397228:
5 lat masz
19 lis 20:29
Ada: wyjdzie 8 po podstawieniu do wzoru dobrze
19 lis 20:32
Ada: pomocy......................β
19 lis 20:36
sushi_ gg6397228:
liczysz najpierw dla a=2 i t=3
S1=...
teraz dla a=2, t=2
S2=...
S=S1−S2
19 lis 20:37
Ada: ok już rozumiem
19 lis 20:38
Ada: dzieki
19 lis 20:38
sushi_ gg6397228:
sorry a=4, nie wiem dlaczego dalem tam a=2
19 lis 20:39