%
Daria: zadanie z %
cena lodówki w która wliczono 7% podatek VAT. wynosi 1979,5zl. jaka będzie cena tej lodówki po
zmianie podatku VAT na 22%
19 lis 18:24
Eta:
| | 1,07*1979,5 | |
c= |
| =............. = 2257 zł |
| | 1,22 | |
19 lis 18:29
mariusz: dzięki ale mam pytanko
z kąd się wzięło 1,07
i 1,22
19 lis 18:40
Eta:
19 lis 18:55
mariusz: a 107%
19 lis 19:30
Eta:
Omg

100% + 7% VAT = 107%
19 lis 19:32
mariusz: nie czaje ...
wprowadzasz mnie w bład tak mi sie wydaje...
19 lis 19:43
szymon: jak w końcu ma wyglądać rozw. tego zadania w całości
19 lis 19:52
Eta:
To skoro "tak Ci się wydaje" ? ........ to już Twój problem
19 lis 19:52
mariusz: nie wiem nie jestem dobry z matmy
19 lis 19:54
Eta:
107% −−−−− 1 979,50 zł
122% −−−− x zł
| | 1,22 *1 979 | |
x= |
| =......... 2 257 zł
|
| | 1,07 | |
sory w poprzednim wkradł się chochlik, którego nie zauważyłam
19 lis 19:57
mariusz: a jednak dobrze sorka ze Cie posądzałem
19 lis 20:00
jurek: Witam.
Czemu licząc na kalkulatorze:
1979,5 − 7% + 22% = 2245,9
Skąd taka różnica w wynikach?
pozdrawiam
jurek
28 paź 15:02
jan: Vat należy liczyć od ceny netto czyli 1850zł
28 paź 15:10