sprowadź do najprostszej postaci
artur: sprowadź do najprostszej postaci
√125−√20+3√45
19 lis 18:16
sushi_ gg6397228:
rozkladamy liczby na słupek i wyciagamy czynnik przed znak pieriwastka
19 lis 18:18
Daria: nie rozumie jak na słupek rozłożyć
19 lis 18:25
artur: ja tez
19 lis 18:27
sushi_ gg6397228: 64 | 2
32 | 2
16 | 2
8 | 2
4 | 2
2 | 2
1
tak sie na słupek rozkłada
19 lis 18:29
b: √125−√20+3√45 =√3*25−√4*5+3√4*9=3√5−2√5+27√5=28√5
19 lis 19:08
artur: dzięki wielkie
19 lis 19:25
sushi_ gg6397228: dziekujesz za błedne rozwiazanie
19 lis 19:37
mariusz: powinno wyjść 12
√5
co nie
19 lis 19:39
mariusz: Ty daniel (sushi
gg6397228) czemu ludzi wprowadzasz w błąd
19 lis 19:42
M4ciek: Nie wprowadza w blad

Ile to jest 3*25? Moze 125?
19 lis 19:44
M4ciek: A 4*9 to 45
19 lis 19:46
b: √125−√20+3√45 =√5*25−√4*5+3√5*9=5√5−2√5+9√5=12√5
19 lis 20:25
b: z pośpiechu błąd. sorki.
19 lis 20:26